Hieronder vind je een greep uit alle prachtige initiatieven die het afgelopen jaar door verschillende particulieren, bedrijven en verenigingen op touw werden gezet om geld in te zamelen voor Appel&Ei. We zijn de organisatoren enorm dankbaar voor hun inzet en voor al het werk en de tijd die ze erin gestoken hebben. En alle mensen die deelnamen en daardoor hun centje bijdroegen uiteraard ook!

Milo de Naeghel is een man met een gouden hart. Hij vierde zijn 85ste verjaardag met een schitterend viool- en pianoconcert in de kerk van Onze-Lieve-Vrouw Koningin te Schotenhof. Hij wilde geen cadeaus voor zichzelf maar wel een bijdrage voor Appel&Ei. Wat een prachtige verjaardagsactie!

Christiane Heuten, de tante van een van onze vrijwilligers, verhuisde van een groot herenhuis in Antwerpen naar een appartement. Het huis, waar zij jarenlang samen met haar zus Maria – een veelzijdige kunstenares – woonde, werd verkocht en dus moest het leeg gemaakt worden. In plaats van alles weg te geven, besloot Christiane de hele inboedel te verkopen en de opbrengst aan Appel&Ei te schenken. Een aantal schilderijen en keramiekwerken van Maria werden verkocht op een kunstmarkt. Met de opbrengst van dat alles was Appel&Ei maar wat blij! Dankjewel, Tante Chris!

Een enthousiaste vrijwilligersploeg van Appel&Ei zette samen met Spinning Blue en Improvista Social Club de schouders onder een wervelende benefietvoorstelling ten voordele van Appel&Ei. Megamerci aan alle aanwezigen en milde schenkers.

Café La Cantina in hartje Schoten staat bekend als een plek om samen te genieten van cocktails, drankjes, latinfood en goodvibes. Zij organiseerden in samenwerking met de parochie van Schoten “De Gezelligste Tafel” met heerlijke pannenkoeken, soep, nacho’s, chili sin carne en quesadilla’s. De opbrengst ging naar Appel&Ei.

Said Djibet van Brasserie Ciconia en Jeanine Hoogstraate, drijvende kracht achter de Belgische afdeling van het Prinses Maxima Kinderkankerfonds België, bundelden hun krachten om een fantastische kerstmaaltijd te bereiden voor de klanten van Appel&Ei. Een aantal Schotense en Brasschaatse ondernemers – Bakkerij Dellafaille, Kelderman, restaurant Coin Coin, Nous Deux Fashion, AD Delhaize ’s-Gravenwezel, Spa, Double Dutch, Bouwwerken Vermeiren en Hupple – sloten zich bij de actie aan en maakten het feestpakket compleet met allerlei geschenken. Met deze fantastische actie maakten ze zo maar even 184 klanten van Appel&Ei blij!

De Lokale Politie Schoten organiseerde al verschillende acties ten voordele van Appel&Ei. Er werd snoep verkocht, maar ook zelfgemaakte confituur en heerlijke hamburgers. En dan was er ook nog de inzameling en verkoop van speelgoed. ‘De Politie, uw vriend’ in actie. Dankjewel aan alle leden van het Schotens Politiekorps.