Met jouw steun helpen we meer dan 200 Schotense gezinnen die het financieel moeilijk hebben. Deze gezinnen zijn naar Appel&Ei doorverwezen via het OCMW en kunnen bij ons voeding en andere producten kopen tegen prijzen die een pak lager liggen dan in de reguliere winkels.

Appel&Ei bestrijdt niet enkel armoede, maar ook vereenzaming. We ontvangen onze klanten met gratis koffie, thee en soep en vooral een babbeltje in onze ontmoetingsruimte.

Elke bijdrage, hoe klein ook, is welkom en wordt voor de volle 100% ingezet ten voordele van onze klanten. Iedereen kan ons steunen: zowel particulieren, verenigingen als bedrijven.


Particulieren

Tof dat je ons wil steunen! Dat kan op de volgende manieren:

 • Ga meteen door naar onze betaalpagina, kies het bedrag dat je wenst te schenken, vul je gegevens in en klik op ‘doneren’.
 • Je kan natuurlijk ook via overschrijving betalen op rekeningnummer BE17 7350 3753 2621 op naam van Appel&Ei. Vermeld zeker ‘gift’. Als je ook je e-mailadres vermeldt dan houden we je op de hoogte van onze werking.
 • Helemaal blij worden we van mensen die ons voor langere tijd structureel steunen. Dat kan door een doorlopende opdracht (bv. maandelijks) aan je bank te geven.
 • Je viert je verjaardag? Een jubileum? Een geboorte- of pensioenfeest? Je vindt dat je in je leven al zoveel gekregen hebt, dat een cadeau niet echt nodig is, maar vrienden en familie willen toch iets geven? Je kan hen vragen om een gift aan Appel&Ei te doen. Wedden dat het ook voor de gulle schenker deugd doet om zo’n cadeau te geven en Appel&Ei te steunen?
 • Appel&Ei opnemen in uw testament is een prachtig gebaar voor onze Schotense samenleving. Uw notaris kan u daarbij helpen.

Spijtig genoeg mogen wij geen fiscale attesten uitreiken, aangezien wij geen nationale organisatie zijn.


Verenigingen

Geweldig dat je ons met je vereniging wil steunen!

 • Je wil een actie organiseren ten voordele van Appel&Ei? Een sponsorloop of fietstocht? Wafels, truffels of andere lekkernijen verkopen? Een benefietavond organiseren? We zijn nu al benieuwd naar jullie creatieve invulling. En uiteraard maken we graag reclame voor jullie initiatief op onze sociale media.
 • Als theatergezelschap of muziekvereniging maak je onze klanten ook altijd blij met gratis tickets of een uitnodiging voor een try-out.

Neem gerust contact met ons op via het contactformulier.


Bedrijven

Appel&Ei wordt gesponsord door bedrijven die het belangrijk vinden een deel van hun succes terug te geven aan de samenleving. Omdat het aantal klanten steeds groeit, zijn wij op zoek naar structurele steun. Wil jouw bedrijf ons daarbij helpen? Super! Met een maandelijkse doorlopende opdracht van 150 euro (excl. BTW) kan je al een verschil maken. Meer mag natuurlijk altijd…

Wat krijg je in de plaats?

 • We zetten je bedrijf graag in de kijker op onze sociale media en op onze website.

 • Je kan Appel&Ei natuurlijk ook zelf opnemen in je sociale communicatie.

 • We nodigen je met plezier uit voor een bezoek aan Appel&Ei, waar je meteen ook meer te weten komt over onze werking.

 • Jaarlijks ontvang je van ons een uitnodiging voor onze nieuwjaarsreceptie, waar we ook ons jaarverslag presenteren.

Wij bezorgen je een factuur op naam van je bedrijf.

Meer informatie nodig? Contacteer ons via het contactformulier.